Stå selv for opvarmningen af dit hus

Er du også træt af at være afhængig af store virksomheders næsten monopollignende magt over olie- gasforsyninger? Så er det måske på tide, at du selv tager styringer og får installeret en varmekilde til opvarmning af dit hus, som du mere eller mindre selv er herre over- det er da at gøre det selv – selv! En måde hvorpå dette kan ske, er ved at installere nogle af de mere miljøvenlige varmekilder i dit hus, eksempelvis er pillefyr eller jordvarme gode alternativer til de traditionelle opvarmningsmetoder. 

Pillefyr

I et pillefyr fyrer man med træpiller istedet for olie, gas eller almindeligt brænde. Normalt kan du halvere dine varmeudgifter med omkring 50% ved at skifte dit traditionelle olie- eller gasfyr ud med et træpillefyr, således kan der være store besparelser at hente.
Et pillefyr er et anlæg, der består af et magasin hvori træpillerne opbevares, en kedel og en brænder. Oftest skal der fyldes træpiller i magasinet én gang om ugen. Fra magasinet føres træpillerne automatisk  og løbende over i brænderen, således kan man som sagt fylde magasinet op for en kortere periode af gangen. En indbygget blæser eller røgsuger sørger for luft til forbrændingen. På denne måde bliver dit hus varmet op.
Træpillerne som benyttes er relativt billige, og der er mange producenter af dem, hvorfor priserne ikke kan blive presset unaturligt op.  Således har du selv valget om, hvor du vil købe dine træpiller og hvor meget du ønsker at betale for dem.

Varmepumper

En anden miljøvenlig energiform til opvarmning af dit hus er varmepumper. Denne form er dog også yderst god. Varmepumper benytter nemlig eksempelvis den varme, der er i jorden eller luften, og benytter så den energi til at varme huset op. Således vil man heller ikke være afhængig af olie eller lignende, men man sørger istedet selv for sin varme. Dog benytter varmepumper stadig el, hvorfor man ikke er helt uafhængig, men man er et godt skridt på vejen. Der findes tre former for varmepumper, man kan vælge imellem:
  • Jord-til-vand
  • Luft-til-vand
  • Luft-til-luft
Yderligere er det gode ved varmepumper, at man ikke skal huske at fylde sit fyr op med brændsel, da anlægget kører mere eller mindre af sig selv.
Således er der mange muligheder for at benytte andre energiformer end gas og olie. Udover at disse former gør, at man er mere uafhængig, er de også bedre for miljøet, hvilket efter min mening er mindst  lige så vigtigt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Nyt badeværelse

En trailer er god at have ved hånden